Catharina van Deelen-Wortman

 

Mijn leven is een lange reis tot nu toe waarin ik steeds gezocht heb hoe ik dichter bij mijzelf en vanuit mijzelf kan werken met mensen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die op het punt staan uit te vliegen. Werken met mensen is altijd mijn passie geweest. Ik word blij als zij blij zijn met zichzelf of dat nu in hun persoonlijke leven is of in hun beroepsmatige leven. Begonnen vanuit het fysieke lijf (fysiotherapeut) heb ik mij gaandeweg meer verdiept in het emotionele welzijn (opleiding integratieve psychotherapie vanuit Gestalt en Transactionele achtergrond) naar craniosacraal therapeut. In deze methodiek leggen we de verbinding tussen lijf en geest, tussen klacht en emotie. Ik ben inmiddels 25 jaar zelfstandig ondernemer als craniosacraal therapeut.

 

Naast het werken met cliënten was er altijd al mijn interesse in het werken met en het opleiden van professionals. Ervaringsgerichte supervisie sprak mij daarin aan en ik rondde in 2014 de opleiding bij het Kempler Instituut af. Naast het begeleiden van mensen met lichaamsgerichte therapie en craniosacraal therapie geef ik ook supervisie in mijn eigen praktijk aan diverse soorten mensen zoals therapeuten, psychologen en docenten.

 

Ik werk parttime op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen als opleidingssupervisor binnen de richtingen Maatschappelijk werk en dienstverlening, Pedagogiek en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daarnaast ben ik docent, innovator en ontwikkelaar van masterclasses op het gebied van therapie op de opleiding tot craniosacraal therapeut. Zo geef ik les over het behandelen van enkelvoudige trauma’s, regulatie van emoties, hechting en intervisiemethodieken voor intervisie groepen.

 

Als supervisor sta ik bekend om de veiligheid die ik weet te scheppen, de eerlijke confrontaties vanuit oprechtheid en de verbinding in het contact die er altijd blijft wat er ook gebeurt. Ik gebruik humor, kennis en gevoel, geef steeds een ertegenover. Ik werk met gesprek, spelvormen, Gestaltmethodiek en opstellingen (Hellinger) om helderheid te krijgen over wat verborgen is, vermeden wordt, niet gezien mag worden of licht en ruimte nodig heeft.

 

Meer informatie over Catharina