Annick Smit - Pino

 

Ik ben Annick Smit-Pino. Ik studeerde Fysiotherapie in Amsterdam en werkte 10 jaar in dat vak, deels in het buitenland (Londen, Bagdad), deels in Nederland zelf. In 1991, na een groot persoonlijk verlies, besloot ik mijn hart te volgen en een andere richting op te gaan. In de jaren nadien werkte ik bij het IT bedrijf Pink Elephant. In 1996 maakte ik de overstap naar het Upledger Instituut Nederland, dat opleidingen en masterclasses gericht op psychosomatische problematiek verzorgt. Daar heb ik tot op de dag van vandaag de leiding. Daarnaast was ik in de periode van 1998-2004 bestuursvoorzitter van de Upledger Instituten in Europees verband, en deed ik van 2014 – heden een aantal compliance en coachingstrajecten bij een financieel- en een IT-bedrijf.

 

In 2015 startte ik met de opleiding tot ervaringsgericht supervisor bij het Kempler instituut. Ook heb ik een kleine zelfstandige praktijk waar ik mensen begeleid met therapie, coaching en supervisie. Ik ben geboren in 1959, ben getrouwd, heb 3 zoons in de leeftijd van 21 – 24 jaar, twee Berner Sennen honden en een kat.

Ik ben van jongsaf aan al nieuwsgierig en geïnteresseerd in naar wat mensen drijft, naar wat ze bezighoudt, hoe het werkelijk met ze gaat. Ik hou van diepgang en ik ben zelf altijd lerend, ontwikkelend. In mijn uiteenlopende werkzame leven ben ik vooral geraakt door hoe mensen elkaar kunnen mislopen in communicatie met alle gevolgen vandien, zowel op organisatie- als op persoonlijk niveau. Met vallen en opstaan heb ik zelf geleerd hoe belangrijk transparantie is, durven duidelijk te zijn en kwetsbaar, want is daar eigenlijk wel een verschil tussen? Met als effect, dat vele deuren, verrassend genoeg, zich openden en de weg vrijmaakten naar beter teamwerk, betere resultaten of betere zelfzorg en meer professionaliteit.

 

Mijn streven is om menselijkheid in organisaties, in al zijn facetten, verder te ontwikkelen, aan te spreken, aan te moedigen. JIJ wordt zelf daarin je beste leermeester.